Haarverlies

Haarverlies

Haarverlies is heel vervelend. Zeker als er kale plekken ontstaan kan u dat behoorlijk onzeker maken.

Kaalheid

Haarverlies kan door uiteenlopende redenen komen en kan blijvend of tijdelijk zijn. Soms heeft haarverlies kaalheid tot gevolg. Bijvoorbeeld na haaruitval door chemotherapie en in sommige gevallen bestraling, door een beschadiging aan de hoofdhuid, bijvoorbeeld door verbranding, of door de ziekte alopecia areata.

Ziekte aan de haarwortels

Alopecia areata is een ziekte aan de haarwortels en wordt gekenmerkt door pleksgewijze haaruitval. Het is een auto-immuumziekte waarbij door een ontstekingsproces rondom de haarwortel hieruit enkel nog misvormde, gemakkelijk afbrekende haren groeien. Uiteindelijk groeien er helemaal geen haren meer uit de aangetaste haarwortels. Hierdoor ontstaan ronde of ovale kale gebieden. Ook kan het voorkomen dat al het haar uitvalt. De haargroei kan spontaan herstellen binnen enkele maanden tot jaren. Maar het kan voorkomen dat het haarverlies blijvend is.

HaarverliesHaarwerk

Haarverlies en kale plekken kunnen gemaskeerd worden met een haarwerk of haarstuk. Een haarwerk is best kostbaar dus daar wilt u zo lang mogelijk mee doen. Als uw haarwerk dunner wordt of er randjes van de ondergrond zichtbaar worden, is het aan te raden om extra haren bij te knopen.

Haarknopen.nl

Haarknopen.nl werkt alleen op afspraak. Dit voorkomt dat u onnodig lang moet wachten. U kunt een afspraak maken door het contactformulier in te vullen op de website. Vaak kunt u dezelfde dag nog terecht maar in elk geval binnen een week. De kosten bedragen €40,00 per uur inclusief BTW. Leden van de Alopecia Vereniging en vaste klanten krijgen 15% korting. Haarknopen.nl is geopend van maandag tot en met zaterdag vanaf 10.00 uur. Op dinsdag en donderdag tot 18.00 uur. Op de overige dagen is haarknopen.nl tot 21.00 uur geopend.